Hårtips!

Orsaker till torrt hår

Den vanligaste orsaken är för mycket schampo för ofta. Schampo löser upp och för bort de oljor som skyddar håret och hårbotten. Andra vanliga orsaker är permentning, färgning, hårspray och andra behandlingar som kan innehålla uttorkande och irriterande ämnen.

Särskilt under sommaren ansträngs håret extra av elementen. Salta bad och solen kan torka ut och bleka håret. Klor från bassängen torkar ut och irriterar hårbotten.

Inpackning med olivolja

Den akuta orsaken till torrt hår är brist på oljor. Den enklaste effektiva inpackningen behöver därför inte innehålla något mer än en vegetabilisk olja..

Massera in ordentligt av olivoljan i håret och linda en handduk runt håret. Låt det verka en timme. Oljan kan sedan tvättas bort genom att massera in schampo direkt i håret. När schampot tvättats ur masseras håret ordentligt med en handduk. Eftersom håret fortfarande kommer vara oljigt är det bra att göra inpackningen en kväll när man inte ska göra något särskilt. Efter några timmar eller morgonen därpå har det sista av oljan sugits upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback